Hoppa till sidans innehåll

Elitupptakt Info

23 NOV 2021 23:08
  • Uppdaterad: 23 NOV 2021 23:08

Den 26-28 november är det dags för elitupptakt i Växjö. Efteranmälan efter ikväll (tisdag) kan göras genom att skriva till mig eller ringa. Då denna träff riktar sig till alla som vill ta del av TTEs aktiviteter under året (ex. träningar, stafetter, elittävlingar m.m.) hoppas vi att många vill vara med!

Denna helg kommer delvis samordnas med OS-gruppen. De har separat info men vi kommer genomföra träning 1 och 2 tillsammans så där kommer det finnas möjlighet till lättare banor (orange och violett). Meddela gärna isåfall mig om detta önskas.

Fredag 17.30: Träning 1: Natt-diamant på kurvbild, Fylleryd

Samling vid VOKalen. Start och mål i anslutning. Finns möjlighet till dusch och bastu efter.
Banan är ca 7,5 km men finns gott om avkortningsmöjligheter ner till ca 2 km. Uthängt med reflexstavar.
Kartan kommer finnas i kurvbild, allt utom stigar, samt med fullständig karta. Då vi är vid VOKalen kommer vi kunna skriva ut kartor så alla får vad de vill!

Skala 1:7500

Lördag samling 9.40 vid VOKalen

10.00 Träning 2: Stafetträning, Vikensved (samling vid skjutbanan)

Då årets stora höjdpunkt för många, 10-Mila, kommer gå i kuperad terräng kör vi lite stafettintervaller i det backigaste vi har här i Växjö.
Upplägget blir 2 st gafflade intervaller. Första intervallen på ca 2,5 km där vi startar i lite olika masstarter med ambitionen att alla ska vara i mål ungefär samtidigt! Därefter 5 minuter vila innan vi kör en ny masstart med alla samtidigt. Denna är 5 km med en varvning efter ca 3 km där man kan hoppa av om det blir för långt! Uthängt med små skärmar!

Starten är 700 m från parkeringen.

Efter målgång finns det en Microbana på 1 km med Sportident så ta med pinne om du vill springa denna som nedjogg eller sista intervall!

Efter träningen åker vi tillbaka till VOKalen och duschar.

Ca 12.30 Lunch tillsammans i VOKalen

Ca 13.15 Snack om kommande året

Mer detaljerat upplägg får ni se på dagen men ungefärligt kommer första tredjedelen spenderas på utvärdering. Sedan mittersta tredjedelen om träningen i Växjö och läger kommande året, och sista tredjedelen om 10-mila, Jukola/Venla och andra stora tävlingar nästa år.

Har du önskemål angående något du vill att vi ska ta upp, något eget att berätta/ föreläsa om, eller något helt annat är det fritt fram.

Träning 3: Innebandy, kl. 16-17

I Lillestadskolan, möjligtvis annan idrott också. Ta med klubba om ni har!

Söndag 9.30: Träning 4: OL-distans från VOKalen

Samling 9.30 vid VOKalen. Inget uthängt. Finns banor på allt mellan 5-20 km. Vanligt långpass med vissa mer intensiva områden med mycket kontroller i uppförstorad skala!

 

TTE/Gustav Runefors, 0730729831

Skribent: Gustav Runefors
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info