Hoppa till sidans innehåll

Noel Braun uttagen i Juniorlandslaget

29 JUL 2021 19:53
  • Uppdaterad: 29 JUL 2021 19:53

Noel Braun blev idag, efter fina insatser på förra veckans JVM-tester i Blekinge, uttagen i Juniorlandslaget i Orientering. Detta innebär att Noel finns med i truppen som planerar att springa Junior-VM i Turkiet senare i år. Vad säger Noel själv om detta? - Helgalet!

- "Jag hoppades att jag skulle lyckas med det när jag var 19 eller 20. Att jag tog mig in i truppen redan som 18-åring beskriver jag helst med ordet helgalet! I Turkiet väntar rejält kuperade banor på skogsdistanserna, med 600 hm på 11 km på lången. Till skillnad från Sverige är marken ofta slät vilket gör att skogen bitvis är väldigt snabblöpt. Dock finns det mycket grönområden samt vissa områden med "blockterräng", alltså med väldigt många stora stenar, det gäller framförallt på medeldistansen. Förutom löpstyrka kommer det vara avgörande att lyckas spara så mycket höjd som möjligt, ibland med långa runtvägval. Sprinten går i stadsterräng/centrummiljö, vet inte så mycket mer än så. När det gäller mål vill jag springa så bra jag kan men jag är också med för att ta lärdomar inför kommande år. 2023 går jag för guld!"

Helgalet men också välförtjänt efter långa och skickliga förberedelser! Vi gratulerar Noel till uttagningen och skickar med många varma lycko-kramar på distans.

Skribent: Mattias Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info