Hoppa till sidans innehåll

Ny klubbmedlem - Martin Larsson

30 DEC 2020 16:40
  • Uppdaterad: 30 DEC 2020 16:40

Vi välkomnar en ny klubbmedlem i form av Martin Larsson.
Säkert är detta ett välbekant ansikte för många då Martin har varit en flitig träningsmedlem under en tid. Nu har du möjlighet att lära dig lite mer om denna herre. Vi ställde frågor och fick nedan svar, men först en bild. 

Namn
Martin Larsson

Moderklubb
Hestra IF
Ålder
27
Favoritmat
Thaibuffé, men är ju tyvärr länge sedan nu...

Vill du beskriva ditt orienteringsliv hittills lite kort? Vill du lyfta fram några särskilda idrottsliga höjdpunkter?
Uppvuxen med en aktiv pappa, en ÖM5-mamma och en lillebror som sedermera blev USM-vinnare har det alltid varit mycket tävlande. För egen del började jag satsa mer under åren på Sandagymnasiet i Huskvarna (är alltså nygammal smålänning). Två JSM-löv blev det innan några seniorår där kroppen krånglade en del. Som senior har jag vunnit Västergötlands DM över långdistans 2016 och i stafett 2019. Två lagmässiga höjdpunkter är också tredjeplatsen i HD18 vid Ungdomens 10Mila 2010 och placering 38 på 10Mila 2015.
 
Vad ser du som dina styrkor orienteringsmässigt?
Habil teknik, rutinerad, höjer mig ofta i stafett. Nattentusiast.

Hur kommer det sig att du valt att byta till Växjö OK? Vad har du för förhoppning på säsongen (när den nu kommer igång)?
Flyttade tillsammans med min flickvän Amelie till Växjö för 2,5 år sedan då vi båda fått jobb i staden. Vi trivs väldigt bra och ser Växjö som basen inom överskådlig framtid. Jag har sedan flytten deltagit en del i VOK:s träningsverksamhet och har på senare tid känt att det är dags att representera klubben även i tävlingssammanhang. Det blir en nytändning att springa för samma klubb som de jag har möjlighet att träna med under veckorna och jag hoppas komma någorlunda tillbaka till gammal god form. Jag upplever klubben som på uppgång med en bra mix av yngre och rutinerade löpare samt även i övrigt engagerade medlemmar. Idrottsmässigt hoppas jag främst att smittläget kommer tillåta träningsverksamheten att komma igång igen (tycker Vinternatt är suveränt) och att vi sedan kan gå en någorlunda normal tävlingssäsong till mötes. Mina förhoppningar då är framförallt att ta plats i klubbens förstalag i de stora stafetterna och där prestera bra insatser.
 
Vid sidan av det egna idrottandet, vilka delar av föreningslivet tycker du är roligast? Är det någon del i föreningsarbetet som du helst skulle engagera dig i?
Föreningslivet har genom åren givit mig många möjligheter att utvecklas på andra plan än enbart inom det egna idrottsutövandet. Via min moderklubb Hestra IF har jag bland annat varit tävlingsledare för ungdomsstafetten vid O-Ringen i Borås 2015, projektledare för hittaut i Borås under ett antal år samt ordförande i klubbens valberedning. Dessutom har jag suttit med i tävlingskommittén för Västergötlands OF. Jag hoppas kunna bidra även i VOK och har nyligen tackat ja till valberedningens förfrågan om att ingå i klubbens kart- och arrangemangskommitté framöver. Återstår att se om årsmötet ger mig det förtroendet.

Vi hoppas att Martin kommer få detta och många andra förtroenden i klubben framöver och önskar varmt välkommen! 
Skribent: Mattias Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info