Hoppa till sidans innehåll

JVM-guld till Växjö OK och Noel Braun! [uppdaterad]

11 SEP 2021 14:07
Det blev en superbra avlutning på JVM för Noel Braun med ett guld i stafett.
  • Uppdaterad: 11 SEP 2021 14:07

Noel Braun fick efter en tråkig inledning av Junior-VM med lättare förkylning, där han fick stå över sprint och medeldistans, till en riktig superavslutning. Först stod Noel för en finfin långdistans, men såklart var förstasträckan på stafetten den stora höjdpunkten. Noel växlade som 3:a dryga minuten efter, varefter Viktor Svensk och avslutaren Axel Elmblad förde upp laget i topp. Varmt grattis till Noel och segrarlaget! Såhär säger Noel själv om JVM-stafetten:


1. Berätta om JVM-stafetten, hur var loppet och vad gjorde att ni vann idag?

Jag var jätteglad över att över huvud taget få chansen att springa i förstalaget med Axel Elmblad, som jag varit kompis med sedan H12 och Viktor Svensk, som jag näst intill haft som idol. Vi gick in med inställningen att ha riktigt kul tillsammans, samtidigt som vi visste att vi hade ett vasst lag. Vi hade också pratat ihop oss om att lita på vår egen orientering. Jag var med jättenoga på kartan från början och såg till att spika mina gafflingar. När det kom en halvlång gafflad kontroll mitt på banan delade sig klungan lite på sig och jag kom tillsammans Norge och Schweiz till min kontroll. Dom hade dock hamnat i fel sänka och blev stående vid kontrollen när jag touch-free stämplade och blåste förbi. Efter det var vi tre lag som ryckt loss från övriga och varvade i ledning, dom andra två var finland och tjeckien. Jag gjorde en bom på den ganska enkla avslutande delen och växlade som trea, knappa minuten efter tjeckien och finland.

2. Har du några tips till ungdomar som drömmer om att en dag själva spring JVM?

Jag har alltid tyckt det varit jätteroligt att tävla och träna orientering och det är såklart grunden till min utveckling. Så ha kul är mitt bästa tips! Att orientera på många olika ställen är också en nyckel till att bli en allsidig orienterare. Så ha kul och tävla mycket, och kör kanske lite intervaller ibland också.

Skribent: Mattias Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info