Hoppa till sidans innehåll
Foto: mattias

Storsatsning mot Tiomila 2022 i Örebro

04 DEC 2021 20:46
Tiomila 2022 avgörs 7-8maj i Ånnaboda utanför Örebro, på kartklippet här ovan ska budkavlar föras mot mål. Klubben satsar stort på flera lag i såväl herr-, dam som ungdomsklass. Alla behövs och ska känna sig välkomna att vara med.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2021 20:46

Tiomila är tillsammans med O-ringen svensk orienterings flaggskepp, en idrottsklassiker i stil med Vasaloppet. Därtill är det ett riktigt kraftprov, en mytomspunnen stafett som bjuder på utmanande och vacker orientering, dag som natt. Till Tiomila i Örebro 2022 förbereder Växjö OK för att återstarta tävlingsverksamheten med ordentligt riv, och hoppas på att få se ett brett deltagande på startlinjen i samtliga klasser. Gammal som ung kan vara med, elitare såväl som optimistisk orienterarförälder och glad motionär - alla behövs och alla ska känna sig välkomna. Tag chansen att uppleva vad som garanterat kommer att bli ett klassiskt Tiomila och var med på denna resa! Låt oss hjälpas åt, berätta för era klubbkompisar att ni vill att dom också ska vara med!

  • I Öppen klass (f.d. herr-klassen) budgeterar vi för 3st lag, möjligen något kombinationslag med våra grannklubbar, men låt det inte stanna där?
  • I Damklassen har Växjö OK:s äldre damer tänkt sig att utmana Växjö OK:s yngre tjejer - kommer denna utmaning att antas och hur kommer det i så fall sluta?
  • I Ungdomsklassen kommer vår starka ungdomsverksamhet visa sig tydligt, med flera lag som står på startlinjen. 

En särskild planeringsgrupp är utsedd att leda samordning av det praktiska kring denna tävlingsresa. Tävlingarna avgörs 7-8maj och inleds med Ungdomsstafett lördag fm, varefter Damklassen avgörs lördag em och den Öppna klassen drar igång sent på lördagskvällen - målgång framåt kl 8 på söndagsmorgonen.

Tisdag 14dec kl 19:30 (dvs efter tisdagsintervaller) hålls en första Tiomilasamling i VOKalen. Vi kommer att informera satsningen och titta närmare på stafetten. Väl mött då!

Håll även utkik efter intresseanmälan som öppnar snart. 

Till sist, ett Tiomila kräver förberedeleser. Det gäller förberedelser såväl i form av träning för deltagare, planering men också glada tillrop som stöttar och som ger klubbkompisar kraft. Även supporten behövs, både den löpande och den som står vid sidan av eller följer tävlingarna från hemmaplan. Låt oss hjälpas åt att ta oss igenom vintern väl förberedda för ett Tiomila 2022 där vi visar Växjö OK från dess allra bästa sida.

Not: för den som vill läsa på själv om Tiomila hittar ni senaste bulletinen på länk här: 
https://10mila.se/images/10mila_2022/Dokument/Bulletiner/sve/10MILA-Bulletin-3_v10_swe_low-res.pdf

Skribent: Mattias Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info