Hoppa till sidans innehåll

Träning även för vuxna från v.17

25 APR 2021 15:23
  • Uppdaterad: 25 APR 2021 15:23

Efter beslut från styrelsen startar från och med kommande vecka träning i små grupper även för vuxna. Fysisk aktivitet är viktigt för det fysiska och psykiska välbefinnandet. Långvarig avsaknad av träningar och tävlingar kan göra det svårt att finna motivation samtidigt som orientering är en idrott där möjligheten att hålla avstånd är god. Smittspridningen är dock fortsatt hög och det är mycket viktigt att vi som förening och enskilda utövare tar vårt ansvar. TTE har mot bakgrund av detta komponerat ett program som möjliggör träning utomhus i grupper med max 8 personer. Träningarna är inledningsvis bara öppna för klubbmedlemmar inklusive stödmedlemmar.

Intervaller på tisdagar

På tisdagar blir det intervaller med varierande upplägg som presenteras i kalendern och i anmälan. Det finns fyra olika startgrupper med samlingsplats vid Vokalen, Norrastugan, VAIS-torpet respektive parkeringen vid Glasrikets golfbana. Alla grupper har samma upplägg för passet. Som deltagare ska du anmäla dig till en av startgrupperna via Eventor och infinna dig vid aktuell samlingsplats. Anmälan dyker upp på hemsidan under kalendern. Det finns plats för max 8 deltagare i varje grupp. Grupperna genomför passet var för sig. Det kommer inte att finnas någon ansvarig på plats utan deltagarna har gemensamt ansvar för att hålla ihop.

OL på torsdagar

På torsdagar ges möjlighet till gemensam träning på veckans bana. Det finns fyra startgrupper som startar med en halvtimmes mellanrum kl. 17.00, 17.30, 18.00 och 18.30. Föranmälan görs även i detta fall via Eventor och det finns plats för max 8 deltagare i varje grupp. Kartor kommer finnas vid starten.

Övrig träning

Veckans bana kommer fortsatt att erbjudas under hela veckan för dig som föredrar att springa själv. Veckans distans utgår men biblioteket på hemsidan fylls med mer och mindre jämna mellanrum på med olika typer av banor som du kan skriva ut och springa själv. Glöm heller inte reservatscupen som pågår till slutet av maj.

Allmänna riktlinjer

  • Dusch och ombyte sker inte i Vokalen.
  • Respektera deltagartak och samlingsplatser. Om en grupp är full så är den full.
  • Avanmäl dig om du inte kan delta så att någon annan kan ta din plats.
  • Kom i tid.
  • Undvik samåkning.
  • Håll avstånd till varandra.
  • Stanna hemma vid minsta symptom.

Vid frågor kontakta TTE genom This is a mailto link.

Skribent: Joel Käll Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info