Hoppa till sidans innehåll

Växjö OK 53:a på Jukola

20 AUG 2021 20:43
Finsk tid Lördag 21/8 kl 23 gick startskottet för Jukola. Växjö OK:s elitlag gjorde en stark laginsats som slutade med plac 53.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2021 20:43

Växjö OK:s herrlag sprang in på 53:e plats efter Jukolas 7 sträckor. Tävlingen gick i Rovaniemi och skulle avgjorts i midnattsol, istället blev det 6,5h natt-orientering i den omväxlande, stundom flacka detaljfattiga mossterrängen stundom detaljerad och småskuren berghällsorienteringen.

Insatsen var ett styrkebesked och mötte förväntningarna väl. Visst finns det även mer potential men som helhet var det en fin laginsats utan stora fadäser. Efter en radda inställda stafetter blev Jukola en skön vändpunkt och en bra kick-off inför vinterträning och nästa års stafettsäsong.

På bilderna syns Gustav Runefors stämpla i mål som 5:a på den första sträckan, efter att ett tag varit i ledningen, samt Jukola-laget i sin helhet.

Gustav Runefors str 1 Jukola 2021

Gustav Runefors str 1 Jukola 2021

Jukolalaget 2021

--- --- --- 

// Växjö OK har ett startande herrlag med i årets Jukola, det via ett fripass för deltagande som gäller de 200 bäst placerade klubbarna senast tävlingen avgjordes. Årets tävling avgörs i spektakulär terräng utanför Rovaniemi, långt i norr, och skulle gått i midnattsol men efter flytt kommer det bli mer av en kraftmätning i natt-orientering. Smittspridningen av Corona-viruset har hittills varit låg i norra Finland och självklart iakttags försiktigt både före, under och efter resan. 

Det lag som i år står på startlinjen är starkt och lika stark är förstås den påhejande skaran supportrar på hemmaplan. Det går att följa tävlingen live via finska YLE om man har tillgång till denna kanal (Jukola / Venla motsvarar ungefär sveriges vasalopp och sänds Live), via särskild Live-sändning på internet "Jukola/Venla-TV" (18 Euro) och förstås via liveresultat. Vi önskar våra löpare varmt Lycka till - Hyvää! 

Jukola-TV
https://jukola.com/2021/sv/sv-jukolalive-web-tv/

Liveresultat:
https://results.jukola.com/tulokset/se/

Skribent: Mattias Karlsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info