Hoppa till sidans innehåll

Växjö OKs elljuscup avgjord

22 FEB 2021 20:08
  • Uppdaterad: 22 FEB 2021 20:08

Igår avslutades den första upplagan av Växjö OKs elljuscup där kommunens elljusspår avverkats under fem veckor med tuffa vinterförhållanden. I genomsnitt deltog drygt 30 löpare i veckoetapperna med undantag för den första som avgjordes på barmark då hela 54 löpare deltog. 14 löpare tog sig runt samtliga spår vilket är en god prestation oavsett framåtrörelsens hastighet.

I damklassen gick Annie Lennartsson fram som en furie på veckoetapperna. Trots detta såg Madeleine Ullerhed länge ut att vinna på poäng från bonusetapperna. Det hela visade sig dock vara ett djärvt drag från Annies sida då hon under den avslutande veckan rev av samtliga bonusetapper vilket innebar en säker seger. Madeleine hade å sin sida inga större skäl att misströsta då hon vann lagtävlingen tillsammans med Adrian Cerps, Joel Käll-Karlsson och Sofia Gustavsson i lag MAJS. I herrklassen var det länge en jämn kamp mellan flera löpare men till slut stod Joel Käll-Karlsson som segrare efter att konkurrenterna en efter en fallit ifrån till följd av skador, sjukdomar och resor.

Samtliga totalsegrare tilldelas varsitt storpack chokladbollar för påfyllning av energidepåer och en burk klassisk Tigerbalsam för insmörjning av trötta muskler och leder. Prisutdelning sker vid passande tillfälle.

Klicka här för att ta del av fullständiga resultat.

Arrangörens personliga spårtopplista

11. Furuby 0.8 km: Så kort att jag inte blev svettig. Området i sig har potential men tyvärr är den outnyttjad.

10. Gemla 1.3 km: Spåret som gud glömde och det är inte konstigt då det ligger intryckt bakom ett industriområde. Platt och intetsägande. Det enda som räddar det från sistaplatsen är att det är längre än Furuby. 

9. Lammhult 1.6 km: Bjuder i grunden på ganska trevlig variation med ett par backar, lövskog och sjöutsikt men det är ändå något som skaver. Att det ligger i just Lammhult, ljusår från Växjö, kan spela in vilket egentligen är orättvist.

8. Åryd 1.0 km: Några korta men ganska branta backar och framförallt en mysig startplats gör att spåret placerar sig på åttonde plats.

7. Ingelstad 1.3 km: Ett gulligt litet spår. Att det ligger inom krypavstånd från badplatsen gör det till en sommarpärla och vill man springa längre tar man med fördel banvallen. Kombineras givetvis med ett besök vid Inglinge hög.

6. Rottne 1.6 km: Bland hästhagar och granar. Mestadels platt men ett par knölar ger välkommen variation. Dess sjönära läge lyfter upplevelsen.

5. Hovshaga 2.3 km: Den omgivande naturen är överlag ingen fröjd för ögat men jag tilltalas av det här spåret. Känslan är att det går mer utför än upp och det är ju trevligt.

4. Teleborg 2.0 km: Ett roligt spår med en ordentlig stigning varefter man kan rullar på utför och på platten. Springer man medurs blir det lång slakmota följt av nedförsbacke vilket spontant känns mentalt jobbigare. 

3. Räppe 2.0 km: Det går upp, upp, upp och sedan ner, ner, ner. Kommunens mest extrema spår och jag gillar det. Den stormskadade och allmänt vanvårdade skogen ger dock ett bedrövligt intryck.

2. Brittatorp 2.4 km: Ett klassiskt skidspår och vad annat vore att vänta i vintermetropolen Brittatorp. Inleder tufft med ett par rejäla backar och en lång slakmota. Därefter går det lätt utför och här finns mycket tid att tjäna för den som kan ta med sig farten över krönet.

1. Fylleryd 4.8 km: Det känns ju lite tråkigt att behöva konstatera vad många redan trodde sig veta: inget slår Fylleryd. Ett långt och backigt spår som gör att löprundan inte känns monoton och tröttnar man ändå så finns ett rikt stigsystem som inbjuder till avstickare. Skogen som helhet bildar Växjös gröna oas och är en tummelplats för motionärer.

Skribent: Joel Käll Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info