Hoppa till sidans innehåll

Elljuscup


Elljuscupen våren 2021 är avslutad.

Växjö OKs elljuscup är en pandemisäker (tränings)tävlingsserie som består av totalt elva etapper med terränglöpning runt elljusspåren i Växjö kommun. Tävlingen startar vecka 3 och pågår till slutet av vecka 7. Det finns en herrklass, en damklass och en lagtävling. De löpare i respektive klass samt det lag som har fått flest poäng vid tävlingsperiodens slut utses till segrare. Något form av pris utlovas. Alla som vill är välkomna att delta.

Veckoetapper

Det finns fem veckoetapper som är förlagda till elljusspåren i Växjö tätort (Hovshaga, Teleborg, Fylleryd och Räppe) samt Furuby. Distanserna är 0,8 - 4,7 km. För att resultatet ska räknas ska etappen springas under rätt vecka och enligt de anvisningar som ges inför respektive etapp. I övrigt är förutsättningarna enkla - spring när du vill och så fort du kan.

Preliminärt program:
⦁ Vecka 3: Etapp 1 Hovshaga 2.4 km 
⦁ Vecka 4: Etapp 2 Fylleryd 4.7 km
⦁ Vecka 5: Etapp 3 Furuby 0.8 km
⦁ Vecka 6: Etapp 4 Teleborg 4 km (två varv på spåret som är 2 km)
⦁ Vecka 7: Etapp 5 Räppe 2 km

Med reservation för omkastningar.

Bonusetapper

Utöver veckoetapperna finns sex bonusetapper som utgörs av spåren i övriga delar av kommunen. Dessa finns i Brittatorp, Gemla, Ingelstad, Lammhult, Rottne och Åryd och kan springas när som helst under tävlingsperioden.

Resultat

Om du klickar på länken längre ner på denna sida så kommer du till ett kalkylark. I arket fyller du själv i din tid enligt formatet hh:mm:ss. Om du springer flera gånger under en vecka så är det din bästa tid som räknas. Poäng utdelas enligt följande: plats 1 20 p, plats 2 17 p, plats 3 15 p, plats 4 13 p, plats 5 11 p, plats 6 10 p, plats 7 9 p, plats 8 8 p, plats 9 7 p, plats 10 6 p, plats 11 5 p, plats 12 4 p, plats 13 3 p, plats 14 2 p, övriga 1 p.

Bonusetapperna som ligger utanför Växjö stad kommer med en liten morot i form av fem poäng som adderas till resultatpoängen för respektive etapp. Som minst kan man alltså få sex poäng vid en genomförd bonusetapp.

Lagtävling

Som att allt ovanstående inte vore nog så petar vi även in en lagtävling. Varje lag ska bestå av två till fyra löpare och lagnamn anges i kalkylarket. Det är tillåtet för en och samma löpare att ingå i två olika lag om det behövs för att få till full laguppställning. Alla lag deltar i samma klass oavsett antal löpare och kön. I tävlingen läggs löparnas individuella poäng på respektive etapp ihop till en gemensam lagpoäng. Det finns alltså all anledning att ge järnet även om man inte placerar sig högst upp i den individuella resultatlistan.

OBS! Trampa inte i eventuella skidspår!

Klicka här för att komma till etappinformation och resultat.

Klicka här för mer information om kommunens elljusspår.

Uppdaterad: 10 JAN 2021 12:33 Skribent: Joel Käll Karlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Växjö OK - Orientering
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Besöksadress:
Gamla Norrvägen 56
35243 Växjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info