Ungdom

 

Välkommen till Växjö Orienteringsklubbs ungdomsverksamhet!

"Växjö OK skall satsa på en ungdomsverksamhet av absolut högsta klass genom att erbjuda ungdomar och juniorer träning, tävling, utbildning, stöd och trivsel på ett sådant sätt att ungdomarna varaktigt knyts till klubben och orienteringssporten."

Växjö Orienteringsklubb har stort fokus på barn/ungdomar och verksamheten består bland annat av teknikträningar, konditionsträningar, tävlingsresor och stafetter.

Vi vill att alla barn och ungdomar ska kunna vara med enligt sina egna förutsättningar och att man ska få utmaningar på rätt nivå. Växjö OK är en breddklubb där nybörjare, motionär och elitlöpare får plats. Detta gäller även vår ungdomsverksamhet.

För oss är det också viktigt att alla ska ha kul och känna sig som en del av gruppen. När tillfälle ges så genomför vi därför även andra aktiviteter till exempel korvgrillning, lekar, gemensam bussresa eller andra sociala aktiviteter i klubbstugan.

 

Åldersgrupper

Växjö OK har idag tre grupper där deltagarna är 7-20 år. Grupperna är indelade efter kunskapsnivå inom orientering samt ålder.

 • GVG (Grön-Vit-Gul)
  • Gruppen med de yngsta deltagarna, 6-11 år.
 • GO (Gul-Orange)
  • 11-16 år.
 • OS (Orange-Svart)
  • 13-20 år.

Namnen på grupperna syftar på svårighetsnivå inom orientering där grön är den lättaste nivån och svart är den svåraste nivån.

 

Träningar

Teknikträningarna är i huvudsak förlagda till måndagar kl 17:30.

För de äldre och lite mer avancerade ungdomarna finns dessutom flera ytterligare aktiviteter att tillgå i klubbens regi.

Under vår, sommar och höst (med uppehåll under sommarlovet) tränar vi orienteringsteknik på olika kartor i Växjö med omnejd.

Från och med höstlovet fram till slutet av mars blir det mer fokus på rörelse, styrka, kondition och teori. Under vintern har vi även tillgång till gymnastikhallen på Lillestadskolan.

 

Tävling

Från och med mars till mitten av november är det tävlingssäsong med tävlingar i stort sett varje helg. Det är inget krav att vara med och tävla men tävlingarna i sig är en mycket värdefull social aktivitet.  Där finns en bra möjlighet att lära känna andra i klubben, och barn i andra klubbar.

 

Nybörjarkurs

Växjö OK genomför minst en nybörjarkurs per år för barn/ungdomar. Det är ett bra sätt att lära sig grunderna inom orientering innan man kommer med i den ordinarie verksamheten. I mån av tillgång på ledare och möjligheten att genomföra ett bra mottagande så tar vi emot nya barn löpande under året.

 

Mer information och kontakt

Mer information om orientering hittar du här.

Om du är intresserad av att komma i kontakt med Växjö OK:s ungdomsverksamhet är du välkommen att skicka ett e-postmeddelande till fredrik.elingfors@skola.vaxjo.se

 

Nybörjarkurs för ungdomar

 • 19 feb 2023
 • nybörjarkurs, Ungdom

Nu är det även dags för nybörjarkurs även för ungdomar!

Ni kan hitta en inbjudan här>>

Visa fler nyheter