Träningsverksamhet framöver

  • 3 jan 2021

Styrelsen har sammanträtt 29dec och beslutade då följande:

  • Tisdagsträningar och Vinternatt är fortsatt inställda
  • Ungdomar tränar enligt Folkhälsomyndigetens rekommendationer
  • Veckans bana ska, då det är möjligt, även vara tillgänglig på helgen för att fler ska ges möjlighet till meningsfull träning

Från TTE:s del vill undertecknad skjuta in som kommentar och förklaring till varför det inte varit uthängt på helgerna under hösten:
- Det är jakt- och markägarhänsyn som gjorde att vi endast valde att erbjuda veckans bana mån-fre under hösten. Tänk att det vore potentielt förödande för markägarkontakt på en intressant karta om ett kontinuerligt flöde av löpare tittade förbi på helgens älgjakt, därtill farligt för löpare förstås. Jakt sker intensivt fram till mitten av februari. Därtill behöver en kontroll som hänger ute mer än en dag egentligen ha markägares tillåtelse. Sammantaget gör detta att vi behöver tänka till mycket noga i planering av banors samlingsplats och stråk för att orsaka minimal störning, det kan även begränsa oss i val av områden (mer stadsnära orientering). Så att alla känner till detta. 

Vi återkommer med närmare info om Veckans bana inom kort, tills dess kan ni hålla till godo med Majas nyårsbana i Fylleryd, som finns att ladda ned på hemsidan!