Tour de Skog 2021

  • 11 jun 2021

Ännu ett år med Covid-19 har fördelen att det blir ett Tour de Skog även den här sommaren. Tour de Skog 2021 kommer genomföras med vissa modifieringar sen innan. Dels blir det mer fokus på att få till ”rena” tävlingar, dvs tävlingar utan ploj och förhoppningsvis kan vi ha sportident om det blir många deltagare. Detta för att få till en vecka som liknar O-ringen nu när det inte blir något i år. Dels kommer vi försöka få till riktigt kvalitativa träningar med svåra banor och kartbyten för att efterlikna en riktig tävling. Det kommer även finnas en lättare bana!

Tanken är att köra vecka 28 så boka in det redan nu om ni vill vara med. 3 etapper under kvällstid på veckan + 2 etapper under förmiddagen på helgen!

Klassutbudet är ganska tunt men vi tror att de flesta ändå kan hitta någon bana som passar.

Kort – orange/gul, ca 2,5 - 3,5 km
Mellan – blå, ca 3,5 - 5 km
Lång – svart, ca 4,5 –8 km

Programmet ser preliminärt ut som följande:

Tisdag (13/7): Medeldistans Högstorp?
Onsdag (14/7): Långdistans Holmarna?
Torsdag (15/7): Gafflad masstart, förlängd medeldistans Hemmesjö?

Fredag (16/7): Vilodag

Lördag (17/7): Medeldistans Öjaby?
Söndag (18/7): Jaktstart, förkortad långdistans Furuby?

På alla etapper utom etapp 3 och 5 är det individuell start utifrån startlista. Det går såklart att följa upp/springa i patrull om detta önskas.

Det är än i planeringsstadiet! Vill ni hjälpa till att arrangera eller har önskemål är det fritt fram att skriva / ringa till Gustav Runefors, 0730729831.