Topplaceringar på sprint-SM

• 15 maj 2022

Gustav Runefors visade idag återigen att han är en utav Sveriges absolut bästa sprint-löpare, med en finfin åttonde plats på sprint-SM i klassen Herrar 21. Insatsen för Gustav, som har stått för en mycket stark och jämn vårsäsong, tar honom ett steg närmare landslagsuppdrag på seniornivå. Detta är den bästa SM-placeringen för en seniorlöpare från klubben på många år.

Även Hugo Ericsson har stått för en jämn och fin vårsäsong och visar återigen hög klass, denna gång genom att placerar sig som 7:a i H20. Ytterligare en topp-10-placering blev det genom Olle Kallerbäcks 10:e plats i samma klass. Noel Braun vann sitt kvalheat men stämplade fel i finalen. Bakom klubbens kanoner deltog flera klubblöpare och stod för fina insatser. Exempelvis tog sig Martina Niklasson, som ni kanske minns sprang så bra på förstasträckan i Tiomilas damklass, till A-final i D18. Isac Ericsson vann H21:s B-final.

Efter SM-sprint väntar lite välbehövlig återhämtning för klubbens seniorer. För våra juniorer väntar dock JVM-test i Västervik redan nästkommande helg.