Hittaut 2024

  • 6 dec 2023
  • Hittaut
Nyligen avslutades den tredje säsongen av Hittaut i Växjö i klubbens regi. Det blev återigen deltagarrekord med nu totalt 1720 registrerade deltagare som tillsammans noterade nästan 70 000 checkpoints. Hittaut är gratis för deltagarna och genererar varje år ett rejält överskott (som kan bli ännu bättre) till klubben. Vi ser nu ett stort behov av att bredda engagemanget till fler klubbmedlemmar. Vi vill också passa på att rikta oss till alla medlemmar för att kunna öka överskottet.
Projektet har till övervägande del drivits av en liten grupp (framförallt av Per Rooth, Patrik Karlsson och Martin Larsson). Inför uppstart av planeringen för 2024 års säsong ser vi ett stort behov av att bredda engagemanget till fler klubbmedlemmar.
Det finns goda möjligheter till anpassning utefter de delar som varje person tycker är roligast och har möjlighet att hjälpa till med. Exempelvis kan det röra idéer om vilka olika områden i och omkring Växjö som kan vara lämpliga för checkpoints, support för användare genom hantering av mejlbox, klistring av checkpointstolpar, marknadsföring i sociala medier och utsättning/inplockning av stolpar. Om du tycker detta låter intressant så hör gärna av dig till antingen Per, Patrik eller Martin. Flera av dessa uppgifter går ju också utmärkt att hantera från annan ort.
Vi vill också passa på att rikta oss till alla medlemmar i en närbesläktad fråga: Hittaut är som sagt gratis för deltagarna och bygger istället på bidrag från kommunen och sponsring av företag. Enklaste sättet att generera pengar till klubben tror vi är att varje enskild medlem kontaktar sin egen arbetsgivare, företag i sitt nätverk eller något medlemmen på annat sätt har någon relation till. Ta därför gärna kontakt med dessa om eventuell möjlighet till sponsring och att delta som ett lag i friskvårdsutmaningen. Underlag för detta är vi behjälpliga med.